TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı

Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (TÜBA-GEBİP) 2001 yılında ülkemizde araştırmalarıyla ön plana çıkmış genç bilim insanlarını Akademi’nin şemsiyesi altına almak, kendi aralarındaki ve Akademi üyeleriyle etkileşimlerinden doğacak bir sinerjik bir ortam oluşturmak ve ihtiyaç duydukları akademik ve malî destek ve teşviki sağlamak amacıyla başlatılmıştır. Akademi’nin bu programdaki ana hedefi (Sosyal, Fen, Mühendislik ve Sağlık Bilimleri alanında çalışan) üstün başarılı genç araştırıcıları ödüllendirmektir. Üniversitemizden Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanında “2022 Yılı TÜBA GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı” ödülünü kazanan Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak, Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademi Ödülleri kapsamında “Özel Ödül”e layık görülmüştür.

En İyi Uygulama

195 üniversite kütüphanesi içerisinde “Akademik Kütüphanelerde İyi Uygulamalar” alanında ‘Elektronik Kaynak Kullanımlarının Araştırma Çıktısına Dönüşümünün İzlenmesi ve Raporlanması’ kategorisinde Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının çalışmaları en iyi uygulama seçilmiştir. “Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği” dersi içerik tasarımı ve bilimsel çıktılarıyla Türkiye’de ilk olması, akademik kütüphanelerde Türkiye’de En İyi Uygulama Ödülüne layık görülmüştür. İlgili dersin içerik tasarımı, Elsevier, Web of Science, Proquest, Springer Nature, Wiley, Sage, Ebsco, Pooltext, TÜBİTAK, Turnitin gibi dünyaca ünlü yayıncı, derleyici ve platformlarla birlikte yürütülmektedir. Dersin yürütücüsü, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı ve Bilimsel Yayınlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih KALECİ Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademi Ödülleri kapsamında “Özel Ödül”e layık görülmüştür.

Doç. Dr. Hatice YILDIZ DURAK

Dr. Öğr. Üyesi Fatih KALECİ