Q1 Dergilerde İlk Yazar (First Author/Corresponding Author) olarak En Fazla Yayın Yapan Bilim İnsanları

Öğretim elemanlarının 2022 yılı içinde, Üniversite adresli olarak SCI, SCI-Exp., SSCI, AHCI ve Scopus kapsamında yer alan “Q1 Dergilerde İlk Yazar (First Author/Corresponding Author) olarak En Fazla Yayın Yapan” Sağlık, Fen-Mühendislik ve Sosyal Bilimler temel alanlardan her birindeki öğretim elemanları tespit edilir. Bu sıralama yapılırken ilgili yıla ait üniversitenin Category Normalized Citation Impact (CNCI) (Kategori Normalize Atıf Etkisi) ve Field-Weighted Citation Impact (FWCI) (Alan Ağırlıklı Atıf Etkisi) ortalama değerinin üstündeki etki değerleri yüksek yayınlar ve araştırmacılar dikkate alınır.

En Fazla Uluslararası İşbirliği Yapan Bilim İnsanı

Öğretim elemanlarının 2022 yılı içinde, Üniversite adresli olarak SCI, SCI-Exp., SSCI, AHCI ve Scopus kapsamında yer alan yayınlardan “En fazla Uluslararası İşbirliği Yapılan” öğretim elemanı tespit edilir. Bu sıralama yapılırken ilgili yıla ait üniversitenin Category Normalized Citation Impact (CNCI) (Kategori Normalize Atıf Etkisi) ve Field-Weighted Citation Impact (FWCI) (Alan Ağırlıklı Atıf Etkisi) ortalama değerinin üstündeki etki değerleri yüksek yayınlar ve araştırmacılar dikkate alınır.

En Fazla Atıf Alan Bilim İnsanı

Öğretim elemanlarının 2022 yılı içinde, Üniversite adresli olarak SCI, SCI-Exp., SSCI, AHCI ve Scopus kapsamında yer alan yayınlarına yine 2022 yılında SCI, SCI-Exp., SSCI, AHCI ve Scopustaki yayınlardan “En Fazla Atıf Alan” öğretim elemanı tespit edilir. Akademisyenin kendine atıfları kapsam dışında tutulur.

Prof. Dr. Mehmet ARTAÇ

Doç. Dr. Yasin Onuralp ÖZKILIÇ

Öğr. Gör. Dr. Mahmut BAYDAŞ

Doç. Dr. Yasin Onuralp ÖZKILIÇ

Doç. Dr. Yasin Onuralp ÖZKILIÇ