Bilim / Sanat İnsanı Ödülü (NEÜ’nün YILDIZLARI): Öğretim üyelerinin 2022 yılı içinde, Üniversite adresli olarak SCI, SCI-Exp., SSCI, AHCI ve Scopus kapsamında taranan dergilerde yayımlanan makalelerinden Web of Science için Category Normalized Citation Impact (CNCI), Scopus için Field-Weighted Citation Impact (FWCI) değerleri dikkate alınır. Bilim /Sanat İnsanı Ödül Puanı (BİP) hesaplanırken ilgili etki değerleri sıralamasında Sağlık, Fen-Mühendislik ve Sosyal Bilimler temel alanlardan her birinden en yüksek puana sahip ilk üç öğretim üyesi tespit edilir. Bu sıralama yapılırken ilgili yıla ait üniversitenin Category Normalized Citation Impact (CNCI) ve Field-Weighted Citation Impact (FWCI) ortalama değerinin üstündeki etki değerleri dikkate alınır.

Doç. Dr. Özge Metin AKCAN

Prof. Dr. Mehmet Burhan OFLAZ